×

Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/logixpny/public_html/folkloren-portal.eu/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (line 313 of /home/logixpny/public_html/folkloren-portal.eu/sites/all/modules/field_collection/field_collection.entity.inc).
лого Център за творческо обучение

Информация

Стадион "Академик", ниво 2

info@cct.bg

посещения: 12 462

Свали

За Контакти

Други

Описание:

За нас

Център за творческо обучение (ЦТО) е неправителствена организация, създадена с цел да направи качествена промяна в областта на образованието и обучението – промяна към едно по-ефективно образование, което развива ключови компетенции и помага на учащите да разкрият своя потенциал, за да се реализират успешно както в професионалната, така и в социалната сфера. ЦТО работи активно във формалното и неформалното образование.

Дейностите на ЦТО са фокусирани върху ученето през целия живот, младежките дейности и обученията за учители (ИКТ, педагогически и меки умения). Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда заедно физическите, умствените и социалните аспекти на личността на ученика. Организацията работи с екип от 15 обучители и 7 души административен персонал. Седалището ѝ се намира в София, като има клон и във втория най-голям град в страната – Варна. ЦТО провежда обучения на място в повечето региони на страната.

ЦТО организира дейности целогодишно и работи върху програми с продължителност между 3 и 10 дни, които са насочени към ученици от 8 до 17-годишна възраст и са със специален акцент върху природните науки, технологиите и работата в екип. ЦТО управлява най-голямата неформална мрежа от училища в България, с над 250 активни училища-партньори, която осигурява широко поле за разпространение и изпълнение на нови инициативи. Експертният екип на Центъра предлага обучения за учители, които показват алтернативни и интерактивни методи за прилагане на технологии както в класната стая, така и извън нея.

Организацията активно подпомага училища, които са част от националната програма „ИКТ в образованието“, като им помага да определят, изберат и използват успешно най-подходящото за техните нужди ИКТ оборудване. ЦТО организира и обучения в самите училища, помагайки на педагогическия и административния персонал на място да разучи приложенията на новото оборудване.

През изминалите три години ЦТО взима участие в пет централизирани проекта по програмата „Учене през целия живот“ с официалното партньорство на Министерството на образованието, община София, община Севлиево, регионалните инспекторати на София-град, Силистра и Смолян.

Чрез участието си в тези проекти ЦТО добива ценни умения в областта на управлението на проекти, финанси и човешки ресурси. Организацията придобива опит и в прилагането на мерки, които допринасят за изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот, стратегията за ИКТ, както и за развитието на ключовите компетентности по програмата „Учене през целия живот“ и ET2020.

От 2011 година насам ЦТО организира обучения за учители, които са широко достъпни в цялата страна. Към момента предлаганите обучения са:

- Развитие на ключови компетенции чрез проекта Teamwork, Training and Technology (развит под 504605-LLP-1-2009-1-BG-COMENIUS-CMP - KeyTTT)

- Устойчиво развитие в предучилищното и ранно-училищното образование (развит под 518321-LLP-2011-TR-COMENIUS-CMP – Устойчиво развитие в ранно-училищното образование - SUSTAIN)

- Създаване на мултимедийни презентации, използвайки онлайн инструменти (смесен вътрешен курс)

- Практическа употреба на интерактивни дъски в класните стаи и свързване на класни (смесен вътрешен курс)

- Технологично подпомогнато образования (вътрешен курс, основан на данните от 167225-LLP-1-2009-1-BG-KA1-KA1ECETA – ИКТ план за действие към националната програма „Учене през целия живот“, с партньорството на МОН)

През периода 2011-2013 год. ЦТО е обучил над 2250 учители от цяла България.

Споделете: